четвртак, 27. октобар 2016.

Kako ispeći kikiriki?


Naravno da je mnogo lakše kupiti pečeni kikiriki pa i nije neka razlika u ceni.Medjutim zbog alergijske reakcije koju industrijski pečeni kikiriki izaziva kod mog sina bila sam prinuđena da ga sama pečem.Cena sirovog kikirikija u radnjama je oko 350 din. i mnogo je ukusniji sitniji ako možete da ga nađete.
Moj način je sledeći:
Uvek pečem količinu od 1/2 kg jer je to idealna količina koja staje u pleh koji koristim dimenzija 35x25 cm.U pleh sipam oko 1/2 šoljice za crnu kafu vode i dobro nakvasim kikiriki.U činiju pomešam oko pola kafene kašičice brašna i 2-3 kašičice soli i posolim kikiriki.Peći na slabijoj temperaturi,oko 180 stepeni.Proveravati često i negde na polovini,kada voda ispari promešati da se negde ne bi prepekao a negde ostao nepečen.Kada procenite da je gotov ,vaditi iz rerne jer ako ga ostavite "još malo" sigurno će te ga prepeći.Možete i da probate neki vreo komad,obično je mekan ali sa hlađenjem se steže.

Нема коментара:

Постави коментар