Musaka je jelo koje verujem svaka domaćica zna da napravi.Mislim na musaku sa mlevenim mesom.Ja je pravim od krompira isečenog na tanke krugove ili od pire krompira.U zadnje vreme je pravim malo drugačije i meni se tako naviše sviđa.
Krompir prvo obarim u slanoj vodi.Ne mora da se prekuva,čak može da bude i nedovoljno kuvan da bi se lepše sekao.A onda je pravim na isti način.Ređam redove,filujem uprženim mlevenim mesom,nalijem jajima i mlekom.Zapečem.Musaka spremljena na ovaj način je sočna,mekana meni mnogo ukusnija.Prijatno!
Krompir prvo obarim u slanoj vodi.Ne mora da se prekuva,čak može da bude i nedovoljno kuvan da bi se lepše sekao.A onda je pravim na isti način.Ređam redove,filujem uprženim mlevenim mesom,nalijem jajima i mlekom.Zapečem.Musaka spremljena na ovaj način je sočna,mekana meni mnogo ukusnija.Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар